Buonanotte Table Lamp White är en charmig och lekfull bordslampa som designades av Giovanni Luigi Gorgoni för det italienska belysningsföretaget Stilnovo 1965. Lampan består av en sfärisk diffusor av opalglas som omges av två metallskärmar som kan roteras för att justera ljusstrålen. Med ett enkelt handgrepp kan man skapa olika stämningar i rummet: öppen för läsning eller stängd och dimmad för söta drömmar. Lampan finns i fyra olika färger: vit, röd, gul och blå, och har en LED-ljuskälla som ger ett behagligt och energisnålt ljus.

Lampan är inspirerad av den italienska traditionen att säga “buonanotte” (god natt) till sina nära och kära innan man somnar. Lampan är som en magisk sfär som kan önska dig god natt med sitt mjuka sken. Lampan har en minimalistisk och modernistisk stil som passar in i många olika inredningar, från klassiska till samtida. Lampan är också ett exempel på Stilnovos innovativa och experimentella designfilosofi, som präglade det italienska belysningslandskapet under 1900-talet.

Om du vill ha en unik och personlig bordslampa som kan ge dig både funktion och atmosfär, så är Buonanotte Table Lamp White ett perfekt val. Du kan beställa den online från Länna Möbler, en av Sveriges ledande återförsäljare av designmöbler och belysning. Länna Möbler erbjuder snabb leverans, fri frakt över 1500 kr och öppet köp i 14 dagar. Du kan också besöka deras fysiska butik i Stockholm, där du kan se och känna på lampan i verkligheten.

Lampan har följande tekniska specifikationer:

  • Mått: höjd 21 cm, diameter 18 cm
  • Material: metall, opalglas
  • Färg: vit
  • Ljuskälla: E14 LED 5W 2700K (ingår)
  • Sladdlängd: 200 cm
  • Design: Giovanni Luigi Gorgoni för Stilnovo

Lampan kostar 6 995 kr och du kan beställa den här.

Bildkällor: (^1^), (^2^), (^3^), (^4^).

By Alice