Om du letar efter ett elegant, funktionellt och hållbart matbord, kan du inte gå fel med Superellips B616 – 170×100 cm Black/Black från Fritz Hansen. Detta bord är designat av tre berömda formgivare: matematikern och konstnären Piet Hein, arkitekten och möbeldesignern Bruno Mathsson och möbelproducenten Fritz Hansen. Tillsammans skapade de ett bord med en unik form som är inspirerad av Piet Heins lösning på ett trafikproblem vid Sergels Torg i Stockholm: en superelliptisk rondell. Denna variant av en oval har många attraktiva egenskaper och ser överraskande harmonisk ut oavsett storlek och synvinkel.

Superellips B616 – 170×100 cm Black/Black har ett bordsskiva av Fenix nanolaminat, ett material som ger en extremt matt yta med en mjuk känsla. Nanolaminat är mycket lätt att rengöra, inga fingeravtryck syns på ytan och samtidigt är det extremt motståndskraftigt mot värme och repor. Bordsskivan har en aluminiumkant som ger en snygg kontrast till den svarta färgen. Underredet är av metall, kromat eller pulverlackerat, och har en elegant och stabil design.

Detta bord är perfekt för dig som vill ha ett modernt och minimalistiskt matbord som passar in i de flesta inredningsstilar. Det har en storlek på 170×100 cm, vilket gör det rymligt nog för sex personer att sitta bekvämt runt det. Du kan kombinera det med olika typer av stolar, till exempel de klassiska Series 7-stolarna från Fritz Hansen, för att skapa din egen personliga stil.

Om du vill veta mer om detta fantastiska bord, kan du klicka på Superellips B616 – 170×100 cm Black/Black för att se mer information och bilder. Du kan också besöka Länna Möbler, en av Sveriges största möbelbutiker på nätet, för att beställa det till ett bra pris. Skynda dig innan det tar slut!

Superellips B616 – 170×100 cm Black/Black

  • Märke: Fritz Hansen
  • Design: Piet Hein och Bruno Mathsson
  • Mått: 170×100 cm
  • Höjd: 72 cm
  • Avstånd mellan ben: 99 cm
  • Material: Fenix nanolaminat bordsskiva med aluminiumkant alt. valnöt med kant av valnötsfaner. Underrede av metall, kromat eller pulverlackerat.
  • Leveranstid: Vit, grå och svart laminat: ca 2-4 veckor, Övriga: ca 6-9 veckor

Bildkällor: Vision of Home.se och Vepsäläinen

By Alice