Panton Chair Glacier Blue – en modern klassiker

Vill du ge ditt hem en fräsch och modern touch? Då är Panton Chair Glacier Blue ett perfekt val. Den här stolen är en ikon inom möbeldesign, skapad av den danske designern Verner Panton 1959. Den var den första helplaststolen som tillverkades i ett stycke med en gungande form. Sedan dess har den vunnit flera internationella designpriser och finns representerad i många framstående museer. Den är också en av de mest kopierade stolarna i världen.

Panton Chair Glacier Blue är en ny färgvariant som lanserades 2022 av Vitra, det schweiziska företaget som har rättigheterna att producera stolen. Den blå nyansen är inspirerad av glaciärerna och ger stolen ett kallt och elegant uttryck. Stolen är tillverkad av återvinningsbar polypropylen med en matt yta. Den är lämplig för både inomhus- och utomhusbruk, tack vare speciella tillsatser som skyddar färgen mot UV-strålning. Dock rekommenderas att begränsa exponeringen för solljus, eftersom färgen kan ändras över tid.

Stolen har en bekväm och ergonomisk form som följer kroppens konturer. Den har en höjd på 86 cm, en bredd på 50 cm och ett djup på 61 cm. Den väger bara 5,6 kg och är lätt att flytta runt. Du kan använda den som en matstol, en kontorsstol, en fåtölj eller bara som ett dekorativt inslag i ditt rum. Du kan också kombinera den med andra färger eller mönster för att skapa en lekfull och personlig stil.

Om du vill köpa Panton Chair Glacier Blue kan du beställa den online från Panton Chair Glacier Blue, en svensk webbutik som säljer designmöbler från olika varumärken. Där hittar du också andra produkter från Vitra, som kuddar, bord, lampor och mer. Leveransen tar mellan 2 och 4 veckor och frakten är gratis inom Sverige.

Panton Chair Glacier Blue är en stol som aldrig går ur tiden. Den är en modern klassiker som passar in i alla miljöer och uttrycker din personlighet och smak. Beställ din stol idag och njut av dess skönhet och komfort i många år framöver.

Bildkällor: Vitra, Finnish Design Shop, SSENSE

By Alice