Sidobord är små men praktiska möbler som kan användas på många olika sätt i hemmet. De kan fungera som avlastningsytor, nattduksbord, lampbord eller bara som dekorativa inslag. Jag har nyligen skaffat mig ett sidobord från Vitra som heter Occasional Table LTR White och jag är väldigt nöjd med mitt köp. Här ska jag berätta mer om varför jag tycker att det är ett bra val av sidobord.

Det första som jag gillar med sidobordet är att det har en enkel och elegant design som passar in i de flesta inredningsstilar. Det är tillverkat av stål och trä och har en vitlackerad yta som ger det ett fräscht och modernt utseende. Det är också lätt att flytta runt och placera där man behöver det. Det har en höjd på 25 cm och en diameter på 39,5 cm, vilket gör det lagom stort för att rymma en lampa, en bok eller en kopp kaffe.

Det andra som jag gillar med sidobordet är att det har en intressant historia bakom sig. Det är nämligen designat av Charles och Ray Eames, två berömda amerikanska formgivare som var verksamma under 1900-talet. De skapade många ikoniska möbler och objekt som har blivit klassiker inom designvärlden. Sidobordet är ett exempel på deras experimentella och lekfulla stil. De kallade det för LTR, vilket står för Low Table Rod Base, och använde det själva i sitt eget hem och ateljé. De staplade också flera bord på varandra för att skapa hyllor eller skulpturer. Sidobordet är alltså inte bara ett praktiskt möbel utan också ett konstverk i sig.

Det tredje som jag gillar med sidobordet är att det är av hög kvalitet och hållbarhet. Det är tillverkat av Vitra, ett schweiziskt företag som har rättigheterna att producera Eames möbler i Europa och Mellanöstern. Vitra har ett starkt fokus på design, innovation och miljöansvar. De använder material och metoder som garanterar att deras produkter håller länge och åldras vackert. Sidobordet är därför ett bra investering som man kan ha glädje av i många år framöver.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är väldigt glad över mitt nya sidobord från Vitra. Det är ett snyggt, funktionellt och historiskt intressant möbel som passar perfekt i mitt hem. Jag rekommenderar det varmt till alla som letar efter ett sidobord med det lilla extra. Om du vill köpa ett eget sidobord från Vitra kan du klicka

här

för att komma till produktsidan hos Länna Möbler.

Bildkälla: Länna Möbler

By Alice