Hej alla! Idag vill jag dela med mig av min senaste upptäckt som har förändrat mitt liv: påslakanset Britt Flannel från Jysk. Det är ett set med ett påslakan och ett örngott i 100% bomullsflanell som är så mjuka, varma och sköna att sova i att jag aldrig vill gå upp ur sängen. Låt mig berätta varför jag tycker att detta är det bästa påslakansetet någonsin.

Vad är flanell?

Flanell är ett tyg som har borstats på båda sidor för att skapa en luddig yta som kallas nap. Detta gör tyget extra mjukt och mysigt mot huden, och hjälper också till att hålla värmen. Flanell kan vara gjort av olika material, men bomullsflanell är det vanligaste och det mest andningsbara. Bomullsflanell har också fördelen att vara slitstarkt, lättskött och inte noppar sig lätt.

Vilka är fördelarna med flanell?

Flanell har många fördelar som gör det till ett perfekt val för sängkläder, särskilt under de kallare månaderna. Här är några av dem:

 • Flanell är

  varmt och isolerande

  . Flanellens borstade yta fångar luft och kroppsvärme, samtidigt som den låter huden andas. Jämfört med fleece eller andra syntetiska fibrer, kommer ett flanellpåslakan att hålla dig varm, men inte få dig att vakna upp överhettad och svettig.
 • Flanell är

  mjukt och skönt

  . Flanellens luddiga känsla mot huden är oemotståndlig, och gör att du känner dig som om du sover i en kram. Flanell irriterar inte huden, vilket kan vara viktigt för dig om du har en hudåkomma, till exempel eksem, eller om du helt enkelt gillar flanellens utsökta känsla.
 • Flanell är

  prisvärt och hållbart

  . Flanell är ett relativt billigt material, och du kan hitta påslakanset i flanell i olika prisklasser. Flanell är också ett slitstarkt material som håller länge om du sköter om det rätt. Ett flanellpåslakan är en bra investering för din vintergarderob.

Vad gör påslakanset Britt Flannel så speciellt?

Nu när du vet vad flanell är och varför det är så bra, låt mig berätta mer om påslakanset Britt Flannel från Jysk. Detta är ett set som består av ett påslakan i storlek 150×210 cm och ett örngott i storlek 50×60 cm. Båda delarna är gjorda av 100% bomullsflanell av hög kvalitet, som har en tjocklek på 160 g/m2. Detta innebär att de är extra varma, mjuka och slitstarka.

Påslakanset Britt Flannel finns i två färgkombinationer: sand/blå och grå/rosa. Båda har ett vackert mönster av blommor och blad som ger en romantisk och elegant touch till ditt sovrum. Färgerna är lugna och harmoniska, och passar bra ihop med andra nyanser.

Jag valde färgkombinationen sand/blå för mitt påslakanset, eftersom jag tycker att den är så fräsch och fin. Här är några bilder på hur det ser ut i min säng:

Visst är det fint? Jag älskar hur det lyser upp mitt sovrum och ger det en mysig och ombonad känsla. Jag känner mig så glad varje gång jag lägger mig i min säng, och jag sover så gott om natten tack vare flanellens värme och mjukhet. Jag kan verkligen rekommendera detta påslakanset till alla som vill ha ett snyggt och skönt sätt att hålla sig varma i vinter.

Var kan du köpa påslakanset Britt Flannel?

Om du är intresserad av att köpa påslakanset Britt Flannel, kan du hitta det på Jysks hemsida eller i deras butiker. Det kostar bara 249 kr för ett set, vilket jag tycker är ett riktigt bra pris för ett så fint och kvalitativt påslakanset. Du kan också hitta andra produkter i flanell hos Jysk, som lakan, örngott och plädar.

Klicka här för att komma till produktsidan för påslakanset Britt Flannel.

Jag hoppas att du har fått lite inspiration av mitt inlägg, och att du också vill prova på flanellens underbara egenskaper. Om du har några frågor eller kommentarer, är du välkommen att lämna dem nedan. Tack för att du läste, och ha en härlig dag!

Källa till bilderna: Jysk.se

By Alice