Julen är en tid för glädje, gemenskap och kreativitet. Många av oss tycker om att pynta våra hem med ljus, granris och julgranskulor. Men vad sägs om att prova något nytt i år? Något som är både vackert och miljövänligt, och som du kan göra själv eller köpa färdigt. Jag talar om quilled julhänge!

Quilling är en konstform som går ut på att rulla, böja och forma tunna pappersremsor till olika mönster och figurer. Det är en gammal teknik som har funnits sedan 1400-talet, men som har fått ett uppsving på senare år tack vare dess elegans och mångsidighet. Quilling kan användas för att göra allt från smycken och kort till tavlor och skulpturer.

Quilled julhänge är ett perfekt exempel på hur quilling kan användas för att skapa vackra och originella dekorationer till julgranen eller hemmet. De är lätta, hållbara och ger ett fantastiskt skimmer i ljuset. Dessutom är de gjorda av återvunnet papper, vilket gör dem till ett bra val för miljön.

Jag har själv provat på att göra quilled julhänge, och jag kan säga att det är både roligt och avkopplande. Det kräver inte mycket material eller verktyg, bara pappersremsor, lim, en sax och en quillingnål eller en tandpetare. Det finns massor av instruktioner och inspiration på nätet för den som vill lära sig mer om quilling. Här är ett exempel på hur man kan göra en enkel blomma med quilling:

How to Make Paper Quilling Flowers

.

Om du inte har tid eller lust att göra dina egna quilled julhänge, kan du också köpa dem färdiga från olika hantverkare och butiker. Ett tips är att kolla in

Länna Möbler

, som har ett fint urval av quilled julhänge i olika former och färger. De är handgjorda av kvinnor i Bangladesh, som får en viktig inkomstkälla genom papperstillverkningen. Quilled julhänge kostar bara 99 kronor för ett 2-pack, vilket är ett bra pris för ett sådant unikt och vackert hantverk.

Quilled julhänge är ett sätt att göra din jul lite mer personlig, kreativ och hållbar. De passar perfekt som gåva till någon du tycker om, eller som en present till dig själv. De kommer garanterat att ge ditt hem en extra touch av charm och elegans. Så vad väntar du på? Beställ dina quilled julhänge idag, eller börja rulla dina egna!

Källa till bilderna:

Länna Möbler

By Alice