bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
RSS 2.0

Q&A - part 2

Favorit te och godis?

Favoritte är är Kusmis Prince Vladimir i alla tider. Jag hade aldrig ägt en burk (då dem kostar 200 kronor styck), förrän jag fick en när jag fyllde år av världens finaste för två månader sedan! Så himla fint. Mitt favoritgodis är saltlakrits. Gärna hård. Fick också en sådan när jag fyllde år, ganska träffande.

 

Dricker du mjölk?

Nej, jag dricker sojamjölk! Jag och Linn (min roomie) försökte oss på mandelmjölk som var sötad till kaffet för några månader sedan, det smakade som en ren besudling i våra arma smaklökar. Borstade tänderna och grät en skvätt och försökte därefter blanda ut den med sojamjölken, vilket smakade förträffligt! Tips!

Lista på favoritlåtar?

Hoppas jag bli förlåten, men jag orkar inte göra en lista. Mina favoritlåtar textmässigt är Olle Adolphsons Trubbel och Tom Waits Blue Valentines. En massa andra också, men dem två delar väl första platsen skulle jag säga. Låtmässigt är det Moonlight Sonata av Beethoven och Ack värmeland du sköna av Jussi Björling.
Bästa fyra.
 
Hur såg du ut när du var liten?

Som en tarm ungefär. Nej, men jag såg ut som ett lik; arg, benig och vit.
Hade f.ö öknamnen "den vandrande pinnen" samt "den vita kritan".

(Till höger, omkring 11-12 år gammal)

Hur var du när du var liten?

Jätteledsen och jätteblyg. Det var praktiskt taget omöjligt att prata med mig, åt alltid knäckebröd utan något tillbehör då jag inte vågade fråga om någon kunde skicka smöret. Såhär.

Hur var du i högstadiet?

Det var ganska fint, eller, hade jag varit sådär nu så hade jag avskytt mig själv, men i den åldern var det charmigt. Umgicks med en person i klassen, vi gick runt och smaskade lakritsremmar, gick på teater och operetter efter skolan och kallade resten av klassen för "pöbeln". Satt och pluggade pretentiösa citat av Oscar Wilde för att verka fin på fritiden. 

Har du ätstörningar?

Nej.

Har du några fobier?

Ja, jag är jätterädd för sniglar. Jag tycker själv att det är så ofantligt löjligt, men jag kan verkligen inte komma över det. Kommer en stor, spansk snigel förbi på vägen så kan jag skrika och springa iväg sjugoelva kilometer och lägga mig i fosterställning tills chocken har lagt sig. Fyfan för sniglar.

Du skriver sällan om din familj? Har du syskon? Träffar du din familj ofta?

Jag har ett par syskon, har dock bara kontakt med min lillasyster Smonk.
Ett förträffligt exemplar av människosläktet, för övrigt.

(Smonk är förresten också rädd för sniglar)
 
Bor du i stockholm?

Javisst.

Favorit djur?

Jag tycker om ståtliga, kungliga och lite småfarliga djur som ändå har en uns av gullighet.
Det här  (tycker dessutom att dessa slår de mesta då de har en mustasch, fabulöst)
 
 Bästa filmer?

Den allra bästa är Der himmel über Berlin! Följt av Quills, Resan till Melonia, Bladerunner, Eternal sunshine of the spotless mind, La Strada, 2046, Lolita (1997) och en hög andra.

 
 Hur/när/var/varför fick du ditt intresse för konst?

Det började väl med att jag alltid har tyckt om att rita, särskilt när jag var liten. Brukade alltid springa till porträttmålningarna i Malmö hus och stirra på tavlorna i flera timmar när jag var där. När jag var omkring 6-7 så fann jag John Bauer och sparade min veckopeng hur länge som helst så att jag kunde köpa en adressbok i jultidningarna med Bauer illustrationer i. När jag sedan fyllde tio och bytte skola så hittade jag en så himla fin Bauerbok i skolbiblioteket. Stoppade ner den i väskan och har den ännu som följeslagare. Folk förstod väl att det var sådant jag tyckte om, så jag fick konstböcker i present ganska ofta. Tyckte därefter ganska mycket om Chagall och annat jag mindre förstår mig på nu, och så blev jag förälskad i Edvard Munch och Magritte när var omkring 13-14, och är det ännu! Har man läst konsthistoria som jag gjorde i tre år under gymnasiet, så blir man ju  insatt i olika perioder och konstnärer månadsvis. I åtta veckor tyckte man bara om holländska konstnärer, i åtta andra veckor något annat. Men den tidiga modernismen blev melodin till slut.
 
 Vad ville du bli när du var liten? 
 
Poet! Skrev dikter på näsdukar på fritids och läste sedan upp dem för Smonk som alltid skrattade åt dem.

Vilken kändis brukar folk säga att du är lik?

Brukar inte få någon sådan särskilt ofta, men det som mest kommit upp är Vanessa Paradis. Vad jag ser så har vi bara ett glugg gemensamt.
 
 

Meet me out for coffee, where we'll talk about it all

 
Får tag och sluta med citerandet av Waits, men har i hemlighet alltid tyckt att den där "Someone like you" av Adele är en urbotligt kass kopia av Martha. Kan nästan bli arg när jag hör den. Kan däremot bli glad när jag hör Tim Buckleys cover av Martha mästerverket!
En tår i mitt öga åt det!
 
Nu skall jag skriva på min uppsats. Hade spade. 
Tröja, byxor, skorI have to stop quoting Waits all the time, but I've always thought that "Someone like you" by Adele is a crummy copy of Martha. I almost get angry when I hear it. One thing that makes me glad is the Martha cover by Tim buckley though! 

I'll return to my essay now! 
Sweater, trousers, shoes
 

Q&A - part 1

Första delen, skall ploga igenom alla frågor

 Har du någonsin mått dåligt över dina framtider? Att du har glugg alltså. Du brukar ju inte visa så ofta som du borde!

Mina framtider?! Får anta att du menar framtänder,men gud ja. Min största önskan som liten var en poetbok och en tandställning. Jag hade fått för mig att mitt utanförskap som en parvel berodde på framtänderna, då det var dem som jag mest fick slagord om. Nu tycker jag förstås att dem är fabulöst charmanta! Jag har inte medvetet gömt undan dem på bilder, det har bara blivit så. Men här får du en gammal och en ny bild om du saknat dem;

 
Du klär dig alltid så fint - går du nånsin runt med typ mjukisbyxor?

Jag äger inga mjukisbyxor per definition. Har däremot ett par mjuka, svarta haremsaktiga byxor som jag sover i och ibland vandrar runt i på dagen, brukar dock undvika det då man blir så trött av att inte vara klädd. 

En sak som jag alltid har undrat är, med tanke på att du är student och har taskig inkomst (liksom jag själv, som också är student) har råd med alla fina kläder? (som inte är begagnade). Jag funderade på om det kanske är så att du blir sponsrad, eftersom att du är/var modell.

Jo, jag blir lyckligtvis sponsrad. Vilket betyder att jag slipper äta linser i två veckor på grund av vinterskoinköp! Jag har däremot aldrig blivit sponsrad med kläder då jag jobbade som modell. Fick  pengar, hårprodukter och ett presentkort på en frisörsalong. Ganska lyxigt då jag aldrig hade varit hos frisören förut.

Har du någon gång hatat din stil? Vad har du gjort då?
Nej, det tror jag inte. Har sållat ut enstaka plagg av trötthet och på så vis bytt kläder succesivt. Det är väl så det brukar gå till hoppas jag?
 
var det jobbigt att sluta äta kött?

Nej, inte ett dugg. Kan knappt förstå att jag har ätit det, då jag blir så ofantligt äcklad av det nu. 
 
vad är det läskigaste du vet?!
Spinosauridier! Får tårar i ögonen av blotta bilden!
Största köttätande djuren som funnits, med ett ansikte av en krokodil! Krokodiler kommer för övrigt på andra plats, tillsammans med vithajar! 

Hur lång är du?

Jag är 177 cm lång.

Favorit tårta?

Det har alltid varit budapest, men jag tror att jag mot alla odds har hunnit tröttna på gudomligheten. 
För tillfället är det nog toscanatårta. Men det kanske inte ens räknas som en tårta?

Ifall du fortfarande röker, vilket märke?

Har slutat röka, och blir mest illamående av det nu för tiden. När jag rökte så rökte jag Lucky Strike, men en gång för tre år sedan beställde jag Sobranie cigaretter från London. Egentligen mest för att Amanda tre år tidigare än den här händelsen berättat att hon ville ha det, och då tänkte jag väl att det skulle bli en ypperlig födelsedagspresent, och medan jag ändå höll på så beställde jag ett paket till mig själv. Det blev en hit, men smakade förfärligt. Delade ut resten på en nyårsfest ett par månader senare.
Jag, Amanda och den gudsförgrätna Sobranien.

Vad pluggar du?

Litteraturvetenskap med inriktning Litteratur och kön under 1800-talet.

Har du några bästa vänner? vilka slags människor dras du till?

Jag har ett par personer som jag anser stå mig närmare än andra, ja. 
Dras mest till personer som inte tar så mycket plats (med undandtag), och som jag finner intressanta. Förstås.

Vilka böcker tycker du är så bra att de är ett absolut måste att läsa innan man dör?

Alltför många! För att nämna ett par; 

H. Söderberg - Den allvarsamma leken
V. Nabokov - Han som spelade schack med livet och Lolita
G. Orwell - Leve Aspiridistran och Snappa efter luft
G. Hellström - Kuskar
T. Jansson - Vem ska trösta knyttet?
N. Ferlin - Alla böcker
Samt essäen "Such, such were the joys",

För övrigt är det här en bild som hela internet tycks ha snott ifrån mig, under rubriken "Frankrike". Tycker att det är en ganska stor kontrast mellan det och en sunkig balkong i Malmdö. Men varför inte.
 
 
Vad har du för mobil?
 
En gammal Ericsson, skall aldrig ha mig en himla iphone.


The first part of my Q&A, I didn't get any questions in English, so I'll leave this part in peace!