bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin
RSS 2.0

Dead Poets Society


Ett förbaskat trevligt måndagssällskap på Skånegatan med livemusik, Goethes Werther, Tolstoys Anna Karenina och någon förglömlig bok där hon inte var rädd för någon, ville han ta henne så fick han.
Då Stockholms lokaltrafik inte är vad man skulle kunna kalla enchanteur satt jag i isande regn på Stockholms Södra, följt av isande snö på Stockholm Central för att sedan trösta mig med en knölig kanelbulle vid den bittra hemvisten. Missade min kursföreläsning av dödströtthet


An incredibly nice Monday on Skånegatan accompanied with live music, Goethe's Werther, Tolstoy's Anna Karenina and a forgettable book in which she wasn't afraid of anyone, if he wanted to take her, he did.

Since the local traffic in Stockholm isn't what one might call enchanteur, I spent the rest of the evening in icy rain at Stockholms Södra, followed by icy snow at Stockholm's Central Station, to - at last, console myself with a lumpy cinammon role at the bitter domicile. I missed my course lecture beacuse of fatal fatigue.


Imorgon är en skälmJag börjar redan frukta för den ödesdigra sommaren. Om solen är framme nu, i februari, hur mycket kommer man kunna andas i juli? Klarar ta mig fanken inte ens av att sitta i en bastu i mer än fem dödsförankade sekunder. Lider dessutom av grov vårdepression. Läste i Metro att en av fem svenskar lider av den ocharmanta åkomman, det ger mig lite tröst i vardagen. En slags telepatisk empati mellan oss ångestdrabbade medan resten av befolkningen spelar gitarr och sipprar vin i hagaparken. 

Funderar på att försöka kväva den för det här året alltså. Kväva det i sin linda, sätta sordin på mitt liv. Baka småkakor och lyssna på jazz, måla kaniner på solstänkta fält, skaffa en cykel. Något sådant.

Gustaf Hellström är en förbaskat bra författare förresten. Kallar mig litteraturintresserad, men hade aldrig läst någon bok av honom förrän kanske två månader sedan. Skäms ihjäl. Klänningen är härifrån förresten.

I am already starting to fear the fateful summer. If the sun is out now, in February, how will I be able to breathe in July? I can't even manage to sit in a damn sauna in more than five death bringing seconds. I also suffer from a serious springdepression. I read in Metro that one of five Swedes suffer from the uncharming disorder, and it gives me somewhat comfort in the daily life. I like to see it as a telepatic empathy between us anxiety sufferers, while the rest of the population play guitar and drink wine in the parks

I want to stifle it for this year. Nip it in it's bud, put a damper on my life. Bake bisquits and listen to jazz, paint rabbits over sun covered fields, get a bike. Something like that.
The dress can be found here.

Your stories
Har läst igenom era historier och tårat en skvätt, skrattat en skvätt, dött av finhet än skvätt. Ni oljar om mitt stackars robothjärta, och de rostiga hjulen är varken bra för mitt blodomlopp eller självbild. Det var så svårt att komma fram till en vinnare, men vi får säga grattis så hemskt mycket till Anna och läsa finheterna som hon och alla ni andra skrev (de svenska-norska texterna är inte översatta till engelska, så ni har ju privilegiet att läsa dubbelt så många finheter, gört'!);


Har inte så mycket fint att berätta, men ibland så kan en förkrossande mörk vinterkväll bli fantastisk. Trotts att man ligger och gråter och lider och känner att livet är allmänt hopplöst, för då ringer ens älskling och säger att allt är förlåtet och kommer och håller om en så länge att allt blir bra. Sådant är värt att leva för.

En fin, men også litt trist historie en kollega av meg fortalte meg. Jeg jobber i en matbutikk ved et gamlehjem, så det er ofte mange gamle mennesker innom butikken for å handle kaffe og småkaker. Vel, denne kollegaen fortalte meg at det var en gammel dame som så gjerne ville ha kvitteringen for da hadde hun godt lesestoff før hun la seg. Det var en søt tanke, men jeg fikk litt vondt i meg av å tenke på at hun var alene. Men kanskje hun liker kvitteringer, og å ha orden. Det er fint å undre på slike ting.

Min pojkvän har åkt till Norge för att jobba, och jag blev kvar här, 15 timmar och 88 mil bort. Det fina är att jag åkte upp dit i en vecka och fick träffa honom igen, fick också se snö för första gången denna vintern. Tjo!

För ett par månader sedan så hittade jag min favoritbok signerad(!!!) i min mammas bokhylla. Hon hade tydligen träffat författaren någon gång i början på nittiotalet. Jag fick boken och nu ligger den brevid min säng så jag kan läsa ur den, just DEN boken som HAN har rört, innan jag somnar.

En gång åkte jag till kvinnan jag älskar gick på Riche och drack Vodka Cranberry. Sen skickade jag ett brev till henne med kalasbyxor och parfym. För att jag saknar henne så himla mycket.
Men det är inte det finaste vi gjort ihop, utan det är när vi byggde en koja, hon och jag. Den hette "the pleasuredome" och var gjord av stora filtar och stolar och lakan och konstruktionen hölls uppe av bland annat Idioten av Dostojevskij. Sen åt vi massa lösgodis och klappade katten.
Cheesy enough?
Jag dör om du inte kommer och hälsar på snart! (DU FÅR HÄLSA PÅ SNART!! Stockholm > Malmö)

Jag kan inte dethär med finhet, jag hatar romantik och jag är alltid för realistisk i förhållanden. Men det finaste jag vet är nog när jag står på busstationen klockan halv sju, varannan fredag (ibland var tredje.)
Han hoppar av bussen, vi kramas i några minuter.
På kvällen dricker han öl och jag vitt vin och röker Lucky strike på balkongen, vi lyssnar på gamla waits-vinyler.
Somnar. Söndag, står på busstationen igen, kramas (igen) och sen är han borta och det är två veckor kvar tills nästa gång.

Hm. Jag har ingen romnatisk berättelse om kärlek. Men jag har något...liknande. Så, jag studerar svenska i Kroatien (som du kan nog märka) i 3 år nu. När ni just började läsa svenska, måste vi prata om olika situationer, intresser osv. Så vår lärare pratade lite om hur män kommer åt kvinnor. Vi kunde inga partikelverb just då, so några trodde att "komma åt" kan bytas ut med..."komma på". Så när en flicka började prata, hon sa "Ja, pojkarna kommer på mig... Ofta.". Vår lärare (och vi alla) började skratta och sa att vi måste använda prepositioner försigtigt. Vi talar om detta till alla nya generationer av svenskstudenter. Och vi har ju tagit fasta på vad "komma åt" betyder. :) Jag bara hoppas att det här ska roa en svensk, som det roar de senaste 3 generationer av studenter här. :) 

Det händer inte så mycket fint i mitt liv, det är inget som är romantiskt eller vackert. Just nu känns allt tomt och lite meningslöst, men något som muntrar upp mig är min älskade lilla pälsboll som ligger och spinner i den lilla solstrimman precis bredvid mig. Han får mig till att le litegrann, och det är det finaste för mig.

Det var ett par veckor sedan. Jag och min pappa var på en konsert med en amerikansk folksångare som pappa älskar, och som jag vuxit upp lyssnandes på. Min pappa, som är över sextio och började lyssna på honom i tjugoårsåldern, blev som barn på nytt, helt uppspelt. Själv kände jag mig som när jag var fem och dansade med pappa till just de låtar som framfördes live nu. Det var så fint att få uppleva det med pappa, som jag gillar så mycket.

En fin sak som hände mig igår när jag hade haft en katastrofal dag på jobbet och när jag satt på tåget på väg hem och tänkte tur att det kan inte bli sämre nu för ikväll ska jag träffa en kompis och vi ska laga mat ihop och kroka upp en flaska vin.
Självklart blir det inställt efter jag suttit i stan i två timmar och vänta.
Så på väg hem till en tom lägenhet helt utan mat ser jag en person gå förbi mig med en påse med semlor och jag tänkte "Alla blir automatiskt gulliga när de äter semlor". Folk som äter semlor är verkligen hur gulliga som helst, när de försöker ta en för stor tugga av bullen som resulterar i grädde och florsocker på näsan. Man får liksom något mjukt i blicken när man håller i en semla.
Jag vet inte, förmodligen är det bara jag som fabulerar iväg men just då tänkte jag så och det var en ganska fin känsla. Just precis då.

För något år sedan, på en gammal blogg jag hade, skrev jag en kryptisk text om att jag var olyckligt kär - minns inte exakt, men det var säkert några rader ur någon poplåt. Tre timmar efter att jag hade publicerat inlägget knackar det på min dörr. Där står min lilla farmor, med en korg i handen och säger: "Jag tänkte att du kunde behöva lite kärlek". I korgen fanns såna vaniljhjärtan som hon börjat baka för min skull direkt efter att hon läst inlägget. Jag tror att det är det finaste någon någonsin har gjort för mig!
I have read your entries with blood, sweat and tears, laughed through some parts and died of all the beauty. You're oiling my poor robot heart, the rusty wheels are not good for my veins, more less my self image. It was so hard to come up with a winner, but I guess we'll have to say congratulations to Anna, and read through all your beautiful stories below (shout out if I missed anything, I'm quite dead after staying up all night with my lover, my home exam that is); Well nothing really particular happened to me recently, but i am going to do something soon... That is, on 14th February! I am going to ask a boy to go to the cinema with me. I am so embarassed just thinking about it! I hope it goes well.

this morning i just got up when my boyfriend called me on the phone, with a little headache from saturday night..he decided he'll bring me around downtown Rome just to romantically walk together because we haven't done that in a long time.
went with him by the Colosseum and for a second i felt that everything was just perfect...i don't know if you ever had this feeling, where you feel that for a second everything is in the right place and a great peace of all senses suddenly comes.
my saw was filled up by the magic view of the Colosseum, my heart and my hand were filled up by him, and the cold breeze i felt on my face just made that moment like frozen into perfection. here's the link of a picture i took a second after that feeling... :)

I'm not sure how to express myself.. In Swedish or in English. Maybe my English is still better.
A lot has happened recently. Snow has finally come down here in Estonia, everything is peaceful and quiet but really-really cold. People just sit in their home, read books and drink some tea or coffee. No one will pay attention on their appearance, everything and every one is just so alone and isolated. So I decided to to something differend at least on Valentine's Day. You have the opportunity to be in Sweden every day but I invited all of my closest friends to come with me to Sweden, so we can do something sweet and memorable together. I just can't wait to spend my Valentine's Day in Sweden, with my dearest.
And you may wonder why Sweden? We are a group of young people who go to school and learn Swedish, because we all have a plan to connect our lives with this wonderful land.

So, last night I slept with my boyfriend. I sleep with him every weekend, we watch movies (or "so called movies" sometimes), we play with his (our) black cat Mariusz, this cat was an aristocrat in his past live, I'm sure.. we smoke things or drink, talk of nothing, have sex or make love, it depends. And last night we barely sleep and I talk to him about my past, when I was a teenager, and I realize that the period between holidays 2004 and holidays 2005 was the most intensive period in my life, time passed slowly because it was so many things that happend to me. I drunk much, I was training sport shooting, going on the beach at 2 PM, going on punk rock concerts, was in unhappy love so much, have a friends, went to Paris, read books, listen music od CDs, had no Internet.. And I realize that my life now is so boring. But I've got a boyfriend and a cat. Instead.

I love stories! Didnt know what to write so I opened my diary from two years ago at a random page and here is my entry from 1st June 2010. 'It was the last few days of summer and we weren’t sure when we’d see each other again after today. He was leaving tomorrow. I didn’t want to talk about it. We walked to our favorite spot at the park, shared a peanut butter and banana sandwich, and talked about the movie from last night.'

When I was a little child in the age of 3 or 4 or 5, my mum and me moved to another place and I looked around the flat to decide where to make my home. All the rooms were beautiful and rather large but I did not have to think a second where I wanted to live because only one room had a window ledge. And from my point of view, a window ledge was the best thing in the world. About a week later I had my own room and my own window ledge and I invited my best friend, who I'm still friends with, and we ate sweets because it was the most brilliant thing to sit on our own window ledge to eat sweets. And from day to day we used to fold paper-airplanes with lovely statements inside of them and let them fly. Then we made up stories who might have found them and how we rekindled a marriage, saved a life, made someone laugh, gave a dog a toy or simply made one's day.

I believe in the kindness of the soul and in the power of love because I am and I will always be a hopeless romantic.Since I was a young girl I loved jotting down in my vintage purple diary which is protected even to this day by a silver,quirky,little key.
The magic of a well preserved love letter overwhelms me and gives me faith that love is truly eternal.
That's why I started writing love letters when I was 16. I met a kind boy online and out of nowhere we decided that it would be a brilliant idea to write letters to one another. At first these letters where like diary entries, random thoughts, but in time they proved to be the beginning of a lovely romance which will be guarded eternally in my wooden boxes (where I keep my letters and all the roses I received).
Time passed and one day we decided to meet. We were 300 km apart from each other but he (like a truly gentleman) took the train and made the first step.We met, we talked, we kissed. Perfect date, he was loveable and kind, gentle and full of mystery and surprises.Our romance proved that long distance relationship work if they are treated with love and respect, the beauty of it was that we were both hopeless romantics...
He is in the past now.Why? Well, after a while I decided to run away from Prince Charming and throw myself into the abyss (I met a Beast) . I took a chance, followed my instincts and even though appearances can be deceiving I have found another man who showed me and is showing me even now every single day what love is truly made of. I love him with all my heart and sometimes when I am having a creative moment I take a piece of paper and write him a love letter, even though he leaves close to me, over the bridge.Small gestures and delicate details count in a relationship.He,on the other side, is showing his love through red roses which I tend to keep in my wooden boxes.
All in all, Romance is not dead. And I truly believe that the classic love letter is a profound way to show your deepest feelings, your love for a human being. They are eternal .

I have this friend; he is not my best friend, or my boyfriend or my best boyfriend, but he is the best at doing impulsive and romantic stuff just off the cuff. My favorite thing he does is unannounced visits early in the morning when he knows I’m still asleep, (most often in the summertime). He taps on my window, and I have to throw on my robe on in a hurry to open the window so he can climb in. We mostly talk about the people we are in love with or are sleeping with at moment. One of my favorite feelings is drifting in and out of sleep to his stories about what ever sweet young things he is dabbling with at the moment. Sometimes I make coffee and we have a cigarette, most times I fall asleep and he’s gone when I wake up.

well first the quick quickest explanation.. my boyfriend lives in Paris, me? In the never-winter-land: Mexico.
We meet last summer in Canada, not so sad end, he is comming to visit me in 5 days. But all these months separately we've been doing a "little game" we call "The Cocote Express".
We send gifts each other by regulary mail but it has to be only clues for the final gift until we meet again. Like I've been sending to him:
a self made pony + dry flowers + a mexican skull of the day of the death + a moon + a paint brush..
this all supposed to give him a clue of what he expects when he arrives here..
As well he had sended to me what I will expect to find in Paris.

Hello! Well, I've recently thought what I could give to my very close friends as a Valentine's Day gift. This year I feel much more excited about this day; yes, of course I also think that it has a lot to do with commercialization and selling a bunch of stuff that people probably don't need, but the next month will be something different to me. I've never had a boyfriend in my life and it's pretty difficult to me to hang out with people who have the same age as I do, and that's why I have a special love to my friends. I appreciate how they respect the things I like and how they listen to me. I've never bought something to celebrate the day, but I've been searching for "DIY" tutorials so I can give them an object (or a little cupcake) that they will enjoy and like. I'm thinking about making weird cupcakes who have a little heart inside of it, or writing a message in a little piece of paper and putting it inside an egg! I have not decide yet, there's a lot of things I can do but I know one thing: I'll give my best to surprise them!

I live in LA, and recently went on a hike in the Hollywood Hills. As I was there, walking with my friend, a man stopped us and asked me to hold the camera he was giving to me, and take a picture of him and his girlfriend. As I was getting ready to take the picture, i noticed that the man got on one knee. Of course, i thought he was tying his shoe so i put the camera down to wait. Then, he slowly drew a box out of his shorts and turned to the woman and said to her, "this is where we met, and this will now be where i ask you to marry me. Linda, will you marry me?" Of course i was frantically trying to capture the moment after i had a lapse in concentration by putting the camera down. I took the most pictures i could, and my friend was screaming. It was such a beautiful moment, truly a shock for the 3 of us.

I don't have a romantic story, since I'm not a romantic person. I'm a realist to the bone, and I always (over)think through love.
But I just feel so blessed with my bf. Like, I had to work today, but it was no problem for me to stay up all night with him and watch out for him, because he went down with a cold and wasn't feeling very well. And I felt thankful to have an opportunity to take care of such an amazing man, who gave me soooo much. And I don't need anything more. So, thanks Nem :)

I'm from Lithuania (I don't know you know where it is or not) but that's quite small country. Winters here are freezing cold and this week I'm just staying at home. It's really boring, but i've done some entertaining and useful things (which is unusual for me). I never used to read books, but i've already finished one and started another. It's old lithuanian books about love, marriage and traditions. And lithuanian traditions are pretty interesting. All things at weddings have meaning. For exemple the fence of girls house is like a line between two worlds. One world is her own house, where she knows everything and it's like a heaven for her (that's how old lithuanians imagined their house - like heaven) and another world is dark and misterious. You can find many strange things in lithuanian old literature. For younger people it's really hard to understand everything, since they run only thru the lines of text. Not all of us understand that the meaning is somewhere deeper, in between the lines.

I have been living in London all my life- and my love lives over 250 miles away. Every three months, I travel 8 hours to see him, and end up looking terrible when i get there! but he does not seem to mind :) he always wears a leather bracelet that I got when i was a little girl and never takes it off because he feels closer to me when he wears it- and last month he gave to me his grandmother's wedding ring because I was so sad about not seeing him for so long. I am very happy with him, and I know distance will not stop us from getting married and being together for the rest of our lives. This is the first valentines day I have been with him for, and i'm so excited! It's been two months since I last saw him, and I write him letters all the time because we're old fashioned and like seeing each other's handwriting.

Well, I have to be honest, I'm not that great at telling stories actually...I pretty much $uck at it hehe sorry :P Anyway, I can relate to the feeling of having a friend away from you :( You see I moved to N.Y about 8 years ago, and yes, life's busy and all here you have always something to do in a little time, I miss my friends, specially my best friend Claudia, We've been friends ever since we were 6 years old and we are now in our 20's and even thought our lives are very different now, you can pretty much tell that our friendship remains untouch, I'm very picky when it comes to friends and I'm kinda weird and different from others, it takes time for people to like me hehe I have made a lot of friends in N.Y and they're awesome but it's thanks to my friend claudia that I know what true friendship is :) I really hope we stay friends til' the end :)

During my first class this semester, that means today, I was drawing because i did not find any of the things interesting and the information was exactly what the same info they gave us first week last semester. But yeah, my ponit. During class when I was drawing I suddently remembered a very, very weird dream I had last night. I don't remember quite well, and I don't remember how it started, but from where I do remember I was naked in the water, it was dark and I was surounded my trees. It was saltwater and I was hiding from something or someone, have no clue. I was looking at a group of people on the beach having a weird kind of ritual around a bonfire. Then suddently a man, he is big, huge! He spots me and I turn around and start to swim the opposite way. Then I dive into the water and start swimming under water so noone can see me, but I keep floating to the surface and I can't hold my breath any longer. Then suddently I start to womit, I am still under water, and what I womit is my heart. My heart attached to a string. I think I panic, but at this point I'm starting to feel weird, my heart on the string falls of and start to sink and I almost unconcious swim after.
The surroundings in under water is almost like the sea in Harry Potter and the goblet of fire, when he is under water, dark and a lot of high seaweed.
Then I grab my sinking heart and start to swim up, I put it back to the string, or else I would probably die, the weird thing is that I can live when it's on the string, and still outside of my body.
When I finally get up I crab to land and the man is sitting on the shore stretching out his hand like in a gesture for help. Relieved I reech out my hand, but he wants my heart first. So I happily give him my heart because I think he can fix it so I don't die.
The second I give him my heart he just swollowes it and I fall backwards and die, the moment I see in his eyes that he is not after helping me, I feel so scared and I don't know what to do.
But I die.

I'm a 17 year old girl who never ever been in love nor had a crush on anyone before. I'm so not-romantic type of person that it's hard to believe that I'll ever be in love with someone someday (actually, I've lost hope in humans). I also, don't have friends but in this aspect I'm jealous of everyone who have their bestfriends. There are those people who call me a friend, but I know they're not friends, they're just people I 'know'.
I'm like an outcast and I don't like most of people at all. My hobbies are reading books and watching movies. I enjoy eating sweet potatoes and drinking water. The end.

Recently my best friend told a friend of mine he didn't want to speak to me anymore. For no reason. It gave me panic and anger attacks, but fortunately I have another great friend who is helping me through it. This Valentine's Day, we promised each other that us two single girls would go out for a nice dinner, to remind ourselves of how great life is even without a boyfriend, and that friendship is stronger and more important than anything. Remembering this makes the world such a beautiful place... :)

so two days ago a very close friend with whom i was about to fall in love (siriously + secretly) told me he isn't into girls....
in a moment of disillusion i told him i am glad that he told me that, so i had a warning to not get my heart broken - but actually i think it is too late for me already...
and now he wants me to find a suitable bf for him... (because i told him i have some gay friends- which is true)
so my motto for v-day is, to keep my head high and go all goth for the pink day...
(i just wish i could be the person he wants to spend that that day with. but i m not...)
I guess i'll go back to black then

"L-o-v-e". Only four letters, and hundreds meanings.
When we think about love, we think about the love between a man and a woman. The Valentine's day represents only this idea of love.
I don't like the valentine's day. It's not because I'm single or because love hurted me. It's only because love should be show everytime, each moment, each second. Not only one day, in this disgusting commercial atmosphere.
But we forgot this : Love is a feeling between two persons, man or women. Love is a feeling between several persons, friends, family. Love is a feeling between a person and what keeps her alive, on this earth.
I don't know nothing about love. I don't need a person to be in love with. My family, my friends, a book, and a hot coffee during the cold afternoons are enough to make me feel in love with this world, with my life.
This week, I had to go to a training in Romania, and meet volunteers from each parts of this country.
I didn't know anybody. I arrived alone, with my big and heavy luggage hitting my legs. And, step by step, after some talks and some laughs with people, I felt I knew them for a long time. We went hitchhiking all together, traveling, in a freedom ambience. It was a trip in the unknown, no one of us could imagine what would happen next, we were discovering in the same time, sharing this thirstiness of adventure.
We were six strangers, we became six friends.
And for me, that was "l-o-v-e". Love about these people, love about the liberty, love about the mountains, the snow, the landscapes I saw. Love about the world, love about the life.

My name is Joan, I live in Toronto, Canada. I'm a single mom taking care of myself and my daughter. Recently I've been very mundane with the way i was living my life, it seemed very wasteful in my eyes, and i want to be a good role model. lately I've been teaching my daughter the vale of money and responsibility although she's only four, she's inquisitive and soak's up every thing around her.
The last three months I've been mulling over making big changes in my life to better align myself with the values that i hold. I took a risk and stopped worrying and procrastinating and made a decisive choice and i bought my first house. Yesterday was moving day, we are now moved in and getting accustomed to out new open spacious home.
I'm happier and feeling a little bit more comfortable in my skin and this is now step one completed in the rest of my goals. Achieving this helps me stay positive and on track and reminds me I'm making progress towards my aspirations.
With me goal planning and sub goal planning is how i need to function to stay sane with all thoughts flying around in my mind.

'In love state' is a real affection that infiltrates all your soul it's clear infinite infatuation. The best of it is the very begining, when you are seeking for a ruch of adrenaline, you are courious of the other person who is misterious for you. You don't know what will happen next. So the game is turning you on. All these text messages, timid smiles and the anticipation. This is cute. But then, after some time you are getting used to each other and every now and then you are thinking what to do to change the routine. All dates are similar and every meeting seems to be forseeable. And that's why I don't have a boyfriend. (By the way it's stupid to say 'have a boyfriend' you can't have anybody, can you?) I don't want to feel let down or bored. I don't want to waist time for SOME boys, that I will forget after few months. So I'm waiting for the only one, preferably not cute boy who will tell me all along 'love U honey'. I would like to be with a whacky and unpredictable boy.Maybe rude. But on the other hand he must be in some way tender. I wouldn't be bored then. And I like The Waiting for him. hihi

This is a quick collection of thoughts about Valentine's Day and love from a girl who isn't quite sure about it all.
Life is a different kind of fun when you can look upon the people that you love and see them for everything they are: good and bad and crazy and all the in betweens.
When she looks upon her parents, for example, she can see the sweet nostalgic sadness of the past. She can see old tensions and new resentments that keep them loosely connected, for better or worse. She can see the idiosyncrasies that make her father hard to live with, that make her mother hold her tongue. She can see two people who may have never been in love. These are the things that make them human. But sometimes, you don’t want your parents to be human. You just want them to be parents.
She tends to keep that away from the forefront of her mind, however, just because it can make her cry if she thinks about it too long, but it’s Valentine’s Day, which gets her thinking all over again. She’s never been the kind to care much for Valentine’s Day. Some girls get angry or sad about it, when it’s not the way they want to be. She’s never had a valentine on Valentine’s Day.
But she’d like one, some day. She decides she won’t be the kind of girl who expects extravagance. She won’t be the kind of girl to put so much meaning behind it.
She knows her mother is that way. She used to think that her mother didn’t make Valentine’s Day a big event because her mother is rational. She wanted to be rational too. Her mother doesn’t like unnecessary expenses. Her mother doesn’t expect extravagance.
But now that she can see her mother for everything she is, she’s troubled. Her mother never had a honeymoon. Her mother didn’t really even have a wedding. She wonders if her mother’s view on Valentine’s Day stems from that. Maybe her mother doesn’t expect much on Valentine’s Day because she never expected much, and she has never expected much because she has never received much.
So can she dare to dream of something more? She’s been taught that love fades over time, that it might even just come down to biology. She’s been taught that few things last forever.
But she’d like a valentine, some day. Certainly she doesn’t know where it will lead. Certainly it is a risk to be in love, and a challenge. But she’d like to suppose that it’s worth it.
I hope that others with little experience in love can relate and remain optimistic, regardless of what you've experienced or seen in others.

I was at my grandma's today and.. she is like a regular grandma, always offering you a food :) and telling the same stories :] but today she told me a story that she never did before.. it was a story from her youth, from the first year when she was married to my grandpa (he died very young, I never knew him). She was working in a big cherrie trees field with him and they pass by this wall every time they went home... One day, after a work, my grandma was waiting for grandpa, but he did never shows.. so she was walking home alone and when she get to this wall she saw a big heart painted on it. There were also their names and faces painted, and my grandpa was waiting for her there. It would be a quite normal love story, but my grandma added that grandpa wasn't a normal guy :] so he painted tears dripping from her eyes, to make it more dramatic, and also a snot from her nose. When grandma told me this, she started laughting so hard, remembering the great times :] It was a very nice afternoon and I would gladly be with her on Valentines listening to her stories over and over again :]

There was once a poor old man - as old as time itself – who had a little granddaughter, which he loved with all his heart. One day, as he was walking by the street, he saw an ice cream vendor and thought “I shall buy the finest ice cream, the sweetest, the tastiest, and my dear child will be very pleased with my gift”. When he got home, he gaily told her granddaughter about his present, and as he saw her jumping, he putted his hand inside his pocket to find the ice cream, but it happens that the old man was as fool and naïve as the child herself, and didn’t know that ice creams melt, so in his pocket there was nothing but dirt and shame.
Believe it or not, this truly happened some years ago. :)

As I have never had a valentine myself, I'll tell you the story of my grandmother and grandfather. My grandma was born on the 14th of February, in Lithuania, where the winters are always deathly cold. It was on her 17th birthday that she went to school wearing her favorite burgundy velvet dress that she just had received from an aunt who lived in America, a dress that looks similar to yours, the one in the picture with the stay-ups, no matter how cold it was outside. After school, where she had spent her day giving out heart-shaped Valentine's day cards, she went outside and walked to the nearest bus stop. It was snowing a lot, you could barely see anything in front of you, my grandma was freezing in her tiny dress and little coat, just standing there, all alone in the bus stop, waiting for a bus that didn't seem to show up at any time. But then suddenly someone came up to my grandma and offered her his coat. It was my grandpa. My grandmother didn't know him yet back then. He was holding a red rose that he handed to my grandmother as a birthday gift and also a valentine's day present, he liked her for a long time and had decided that this is the right moment to tell her. She wasn't cold anymore, nor on the outside nor on the inside, her heart was warmed up because of the lovely thing my granpa had done for her. That's how they met. I don't know how the story ended, but I do know that this is where started my granparents' story. My grandma still had that burgundy dress and my grandpa still has the coat that he warmed up my grandma with, about 50 or more years ago.
I just figured it's a cute story to tell you, it always makes me smile when my grandmother Liucija tells it to me.