bloglovin bloglovin bloglovin bloglovin RSS 2.0

Calloway


När jag köpte de glittriga knästrumporna (för sjuttioelva år sedan på Tradera) så var jag fullständigt övertygad om att det skulle vara den största dragqueenglittrigheten jag någonsin skulle införskaffa. Turligen överbevisade jag mig själv, den här klänningen är så glittrig att jag blivit halvblind.
Funderar på att ha på mig den halva sommaren bara för att provera förbipasserande.

Är f.ö lite ledsen. Lugnar mig med kaffe och Lucky Strike. Skall för första gången konsumera violte snart, skäms lite över att jag inte druckit det förut (brukar skryta med att jag är finsmakare).

Klänningen kan man köpa på IWearSin
Strumpbyxorna också

Jackan kan man köpa på Romwe
Väskan också (på rea nu!)

Skorna kan man köpa på Wholesale

(Konst av Shrigley, Wyeth och Stenmark)


I always thought that the glittery overknee-socks (which I bought on ebay) would be the most sparkely thing I would ever own. Luckily, I convicted myself, the reflection from the sun unto this dress have almost made me blind.
I am considering about wearing the dress all summar, just to provoke.

You can purchase the dress at IWearSin
The tights too

You can purchase the jacket at Romwe
The bag too (on sale right now!)

You can purchase the shoes at Wholesale

(Art by Shrigley, Wyeth och Stenmark)

Seagulls

En fruktansvärt episk händelse inträffade i slutet av förra veckan. Stod i ett par svarta jeans, min sjömanskappa och kängor medan jag väntade på tåget från Lund till Malmdö. På perrongen står en brud som har precis likadant hår som jag, svarta tights, kängor och en sjömanskappa. 
Funderar på sammanträffandet och grubblar sedan vidare där jag som slutmening i mina tankar tänker: "Nä, jag ska fan aldrig bli kär. Fy". Ungefär två sekunder efter det går bruden förbi mig och pratar i telefon där hon säger: "Nä, jag ska fan aldrig bli kär. Fy".
Trodde att jag skulle gå under av sammanträffandet, och jag kände att hon och jag helt enkelt måste bli bästa vänner. Så, min plan var att haffa henne och berätta när hon lagt på, men av misstag hamnade jag i en annan vagn. Tänkte att hon säkert skulle gå av på Malmdö C, och fastän jag skulle vidare ett par stationer så gick jag av där bara för att få tag i henne. Hon gick inte av där. 

Känner någon här en Malmdö/Lundatös som är lagom tjock, har glasögon och uppåtnäsa med precis samma stil som jag har, så hör av dig!! 

Det är varmt i Malmö, så jag körde på en säjlorautfit. Byxorna är så mjuka att jag ligger och taffsar på dem varannan sekund. 

Både strumpbyxorna och shortsen är från IWearSin
Shortsen kan man köpa HÄR, och strumpbyxorna HÄR

Resten är second hand, tavlorna är målade av Mark Shasha och Edvard Munch.


When I waited for the train from Lund to Malmdö last week, I saw a girl on the platformstand who wore almost the exactly same clothes as I wore, and had the same hairstyle/colour. I thought about the coincidence and started to ponder, where I ended my sentence in my mind thinking; "I will never fall in love. UGH". About two second after that, the girl passed by while she talked on the phone with a friend, and she said; "I will never fall in love. UGH".
I thought I was going to die by the coincidence, and I felt that I just had to tell her. By accident, I happened to go into another carriage, but I thought she would go off at Malmdö C, so I decided to leave the train in that station.
She did not leave the train, and I had to wait for the next one to get "home".

It's so warm in Malmdö right now, so I decided to put on a sailoroutfit (If I wear a sailor outfit, It's definitely summer..spring!!)

The tights and the shorts are from IWearSin
You can purchase the shorts here HERE, and the tights HERE

Everything else is second hand, and the paintings are made by Mark Shasha and Edvard Munch.

Reinis


Tänkte vara en artig mademoiselle utgenom att lägga upp eminenta bilder på hur jag skulle se ut om jag hade Reinfeldts frilla (ingen alls dvs) och Kleins låtsaspatentfärgs-läppstift. Känns som att många undrar.
Man kanske bör se ut såhär på heltid. Lite scientolog-förverkligande vs strumpa på huvudet vs gullig spetströja. Sammanfattningsvis; langar Göteborgskexen.Såhär ser jag vanligtvis ut. Lite Vanessa Paradis vs lilla huset på prärien vs tjugoårskris. 
Sammanfattningsvis - sämst.1. This is how I look when I am bald and wear a Klein's made-up-patent-lipstick. Just in case anybody wondered.


2. This is how I usually look. A mix between Vanessa Paradis vs Little house on the praire vs anguish about turning 20.

Klimt Kiss

Efter att ha haft en av sina favoritmålningar på väggen, som bokmärke (som jag fick av Darre D, så himlans fint!), som illustration i böcker och gud vet vad; så känns det så himlans fabulöst att kunna gå runt med den på sig också. Kan basunera ut den på riktigt nu för tiden.

Nu är ju den stora frågan om man ska ha på sig den varje dag i resten av sitt liv, eller bara under speciella tillfällen.

Det är för övrigt varmt som sjutton i Malmdö (äntligen), och vårblommorna på Gustav Adolfs torgs kyrkogård får tala för sig själv. Allt som fattas nu är fritid + Karin.

Scarfen kan man köpa HÄR
och väskan kan man köpa HÄRAfter having one of the best paintings in the world on the wall, as a bookmark (which I got from Darre D), as illustrations in thousands of books and god knows what; It's so incredibly nice to be able to walk around with It on myself too. To herald It unawarely.

The big question now is if I should wear It every day in the rest of my life, or just in special occasions.

Moreover, It is incredibly hot in Malm(d)ö (finally), I will let the spring flowers in the cemetery on Gustav Adolf's torg speak for themselves. The only thing I need now is spare time+Karin.

You can purchase the scarf HERE
and the bag HERE

Origami Power IIHar ju gjort ett inlägg förut om origamisvanar i kanalen, så jag tänkte visa upp ett par tranor som jag hängde upp i mitt favoritträd i hela världen i somras (gudars var många i:n det där blev).

Sammanfattningsvis blev det 700 stycken, sedan blev det kämpande och klättrande, och jag ramlade ner från trädet en gång eftersom att jag såg en snigel, och jag har en så ofantligt vulgär snigelskräck. Hade nästan hellre haft slagsmål med en Velociraptor än att träffa på en skogssnigel. Fy. 

Trädet blev så himla fint och lysande, och tranorna satt nog kvar i två-tre månader. Kanske tre veckor efteråt på en fest så träffade jag en flicka och vi pratade om Kungsparken. Och så frågade hon mig om jag hade sett origamiträdet. Svarade att jag inte fattade någonting, varpå hon sa: "det är det finaste trädet i hela världen".


I made a post some months ago about origami swans in Malmö's canal, so I thought I'd show off a pair of cranes that I hung up in my favourite tree last summer.

I made about 700 cranes, and was struggling and climbing up in the huge tree. Once, I fell down beacuse I saw a snail, and I have an incredible phobia for snails. I would rather fight with a Velociraptor than meet a slug on the road, uggh.

The tree turned out really nice and bright, and the cranes remained there for about two-three months. About three weeks later, I met a girl at a party and we started to talk about the park in the city. She asked me If I had seen the origami tree, and I pretended that I didn't know anything about It - whereupon she said; "It's the best tree in the world!".

MiliEn snabbis-post. Allt är second hand och tavlan är Gogh.

Har fortfarande inte blivit vettig. Och skorna väger ungefär sjuttioelva kg och är i storlek 42 men jag bär dem ändå för att jag känner mig fruktansvärt häftig i dem.

Nu ska jag koka kaffe och studera.


A veryvery small entry. Everything is second hand and the painting is made by Gogh.

I have not quite come to my senses yet. And the shoes have the weight of twin towers, and is about three times bigger than my feet, but I wear them anyway. They make me feel badass.

I'm going to get my coffee now, and study.

Blå


Jag fick den här fantastiska lapp-posten när jag var sjuk förrförra veckan. 
Finast.
Och angående Friggs Creamy Blueberry, den smakar verkligen krämigt blåbär! I know It to be true!

I fredags träffade jag på den mest stöddiga manskvinnan i hela mitt liv nästan. Var på väg mot det gudsförgrätna möllan i jakt på en Vinylöl och på vägen strapserade jag förbi ett partaj med en glamourtransa på rökpaus som totalt förnedrade mig för att jag bar blått läppstift. Förstår inte retoriken i det när man är två meter, har rosa lösögonfransar och en vit korsett som är för kort i ryggen. 
Skrattade bort ironin och livslusten.

Trillade därefter in på en ospontan hemmafest med Mårten där jag pundade empati.
I got this amazing note from a friend when I was sick about two weeks ago;
(I like you, even though you're sick and disgusting)
Pure love.

Last friday, I met the most rude shemale in my entire life. I were on my way to the godsforsaken bar Vinyl to take a beer with a friend, and on the way I passed a party with a glamour transvestite outside, smoking; and he totally humiliated me beacuse I wore blue lipstick. I don't quite understand the rhetoric when you're about two metre's, have disgraceful pink eyelashes and a white corset that is too short on the back.
I laughed off all of the irony and the lust for life rest of the way.

Then, I fell into an unspontaneous party and found empathy.


Vår i Hår


Försökte mig på att fira in det fina vädret igår med en plastkrans jag köpt på Panduro hobby (eftersom att jag själv är på låtsas så måste allt jag äger också vara det). Sedan tar man sig upp 09 på morgonen för att mötas av en svart himmel, döda fåglar och lack of strumpor. Kan passa på att meddela att jag och Moder natur inte är tillsammans längre, jag klarar inte av ett förhållande med löften som inte kan hållas. Borderline bitch.

Tror f.ö att någon purken, ödesdiger varelse har brutit sig in genom ett fönster och oljat om mitt stackars robothjärta. Funtar på hur jag skall göra för att få det till att rosta igen. Min närmaste dementerade villfarelse går mot en öl på Vinyl, på fredag. Med en gammal mansvän som varit skyldig mig en sådan i kanske ett år nu.

Målning 1 är gjord av Gerhatz
Målning 2 är gjord av Boeckling

Punk-Strumpbyxorna kan man köpa HÄR

I tried to celebrate the good weather yesterday with a plastic wreath I bought at Panduro Hobby (since I pretend to be somebody, I have to own things that pretend too). Today, I went up 09 in the morning to be greeted by a black sky, dead birds and lack of socks. I will take this opportunity to announce that I and Mother Nature aren't a couple anymore. I can't handle a relationship with false promises. 

I think some fatal creature broke into my window and oiled my poor robot heart some weeks ago, and I'm not shure about the possibilitys to make It corrode again.

Painting 1 is made by Gerhatz
Painting 2 is made by Boeckling

The fantastic punk tights can be purchased HERE

Polka

Just nu är vädret sådär så att det är skuggor nästan överallt, med småsmå områden av ljus. Precis där kan man sitta och roffa åt sig av årets första värme, och jag är så himlans förälskad i den delen av årets erbjudanden.
Så jag bjussar på en bild på ett sådant område, på den där bänken dvs. Nu har jag ju inte förhoppningar om att folk lär åka till Limhamn för att sätta sig på en bänk för att det är lite varmt där, men ändå.

Tycker för övrigt att det tråkigaste i hela världen med att vara rödhårig (förutom att folk alltid ska fråga om det är ens riktiga hårfärg dvs, börjar bli smått ennerverande) är att man inte passar särskilt galant i röda kläder. Försöker trotsa det ändå lite granna.

Den här veckan har jag hunnit vara sjukt jävla sjuk, sjukt jävla deprimerad, men viktigast av allt - hunnit stöta på Gudrun Schyman i en hyllad på Babel! Blev bjuden av en bekant och fick mitt i showeriet chansen till att skriva en lapp till henne som hon kunde läsa på vägen hem. När pennan räcktes över till mig darrades kroppen av tonårsångest, och efter ett par sekunder av tänkande och beslutsångest så tänkte jag att det var nu eller aldrig. Så jag grävde upp det mest känslomässiga jag hade att erbjuda i mitt stenhjärta och frågade till slut chans på henne.
Är så sjukt nervös inför svaret nu. Håll tummarna för mig. Ihk.

Basker från Kangol
Finaste blusen någonsin från Romwe
Finaste väskan någonsin från Romwe
Och resten är ju bah skit.


These days, the weather only seem to offer shadows with small, small areas of light. In those areas, you can take the chance and catch the first heat of the year. I am incredibly excited and in love with that part of this year's offerings.
So, I thought I'd post a picture of one of those places (the bench in the first picture, that is). I don't really excpect people to visit Malmö just to sit on the bench, but still.

One of the dullest things for me to have red hair (except for people always asking If It's my real haircolour, It is starting to get quite unnerving - and no, It's not), is that It doesn't go along well with red clothes. I am trying to defy It though, haha.


Beret from Kangol
Best blouse ever from Romwe
Best handbag ever from Romwe
And the rest is, just crap.

How to disappear completely (och Ronja)

Det är en av dessa fina kvällar, och så är magen och kanske hjärtat de enda som vägrar gå med på att man är en lyckost. För det är man ju. Världen är ju egentligen ganska rolig ibland, och man är mitt uppe i allt, men det känns som ingenting.


Eller kanske en sak.
Men den måste man hålla för sig själv.It is one of those fine evenings, and the only one who refuses to admit that you're lucky is your stomach and perhaps, your heart. But you are lucky. The world is actually pretty fun sometimes, and you're in the middle of everything, but it feels like .. nothing.


Or, maybe one thing. 
But things like that, you have to keep to yourself.